Fonduri europene, analiza cost-beneficiu
Cum se calculează, cum se scrie, cum se evaluează. Concret, practic si corect.
Fonduri europene: acest site are rol de informare şi işi propune să vă ofere informaţii tehnice gratuite. Vă rugam să ne contactaţi cu orice intrebare practică legată de analiza cost-beneficiu.
Cadrul de reglementare Studiul de fezabilitate Analiza cost-beneficiu Analiza financiară Analiza economică Risc şi senzitivitate

Raţionament:

-           rentabilitatea financiară a capitalului naţional este amplificată de subvenţia UE;

-           in aceste conditii, rentabilitatea financiară a capitalului corespunde performanţei financiare după subvenţia UE, din perspectiva Romaniei.

Semnificaţie:

-           rentabilitatea financiară a capitalului naţional se cuantifică prin indicatorii VANF(K) si RIRF(K), care măsoară rentabilitatea pentru investitorii naţionali (publici şi privaţi, impreună);

-           din motive evidente de aritmetica formulei de calcul, RIRF(K) este totdeauna mai mare decat RIRF(C), dacă aceşti indicatori se pot calcula.

Particularităţi de calcul:

-           sunt luate in calcul toate sursele de finanţare, cu excepţia subvenţiei UE;

-           sursele de finanţare sunt considerate ieşiri de numerar (spre deosebire de calculul privind sustenabilitatea financiară).

Coloana din dreapta conţine o aplicaţie practică parţială in Excel de analiză cost-beneficiu, pe care am populat-o cu cifre dintr-un exemplu din Ghidul CE, pentru a fi mai ilustrativă - vă rugăm să apăsaţi Exercitiu ACB pentru descărcare.

Pentru orice intrebări, apăsaţi butonul Contact sau Intrebaţi-ne. Răspunsurile sunt gratuite şi promitem să fie practice şi utile.

Site optimizat pentru Internet Explorer si Mozzila Firefox la o rezolutie de 1280 x 800 Copyright 2009 © metodologie.ro Design by metodologie.ro