Fonduri europene, analiza cost-beneficiu
Cum se calculează, cum se scrie, cum se evaluează. Concret, practic si corect.
Fonduri europene: acest site are rol de informare şi işi propune să vă ofere informaţii tehnice gratuite. Vă rugam să ne contactaţi cu orice intrebare practică legată de analiza cost-beneficiu.
Cadrul de reglementare Studiul de fezabilitate Analiza cost-beneficiu Analiza financiară Analiza economică Risc şi senzitivitate

Raţionament:

-           rentabilitatea financiară a capitalului privat este amplificată de subvenţia UE şi de cea naţională;

-           in aceste conditii, rentabilitatea financiară a capitalului privat corespunde performanţei financiare după subvenţia UE şi cea din bugetul de stat, din perspectiva investitorului privat.

Semnificaţie:

-           rentabilitatea financiară a capitalului privat se cuantifică prin indicatorii VANF(Kp) si RIRF(Kp), care măsoară rentabilitatea pentru investitorii privaţi;

-           din motive evidente de aritmetica formulei de calcul, RIRF(Kp) este totdeauna mai mare decat RIRF(C), dacă aceşti indicatori se pot calcula.

Particularităţi de calcul:

-           sunt luate in calcul toate sursele de finanţare, cu excepţia subvenţiei UE şi a celei naţionale;

-           sursele de finanţare sunt considerate ieşiri de numerar (spre deosebire de calculul privind sustenabilitatea financiară).

Coloana din dreapta conţine o aplicaţie practică parţială in Excel de analiză cost-beneficiu, pe care am populat-o cu cifre dintr-un exemplu din Ghidul CE, pentru a fi mai ilustrativă - vă rugăm să apăsaţi Exercitiu ACB pentru descărcare.

Pentru orice intrebări, apăsaţi butonul Contact sau Intrebaţi-ne. Răspunsurile sunt gratuite şi promitem să fie practice şi utile.

Site optimizat pentru Internet Explorer si Mozzila Firefox la o rezolutie de 1280 x 800 Copyright 2009 © metodologie.ro Design by metodologie.ro