Fonduri europene, analiza cost-beneficiu
Cum se calculează, cum se scrie, cum se evaluează. Concret, practic si corect.
Fonduri europene: acest site are rol de informare şi işi propune să vă ofere informaţii tehnice gratuite. Vă rugam să ne contactaţi cu orice intrebare practică legată de analiza cost-beneficiu.
Cadrul de reglementare Studiul de fezabilitate Analiza cost-beneficiu Analiza financiară Analiza economică Risc şi senzitivitate

Analiza economică este cea care justifică decizia de a subvenţiona sau nu a autorităţilor naţionale sau comunitare. Analiza financiară are scopul doar de a determina necesitatea finanţării şi necesarul de finanţare.

Conţinutul metodologic al analizei economice reprezintă transpunerea in calcul practic a principiilor enunţate la punctul Statul si economia din cadrul secţiunii Analiza cost-beneficiu.

Punctele de pe coloana din stanga urmăresc etapele metodologice ale analizei economice.

Coloana din dreapta conţine o aplicaţie practică parţială in Excel de analiză cost-beneficiu, pe care am populat-o cu cifre dintr-un exemplu din Ghidul CE, pentru a fi mai ilustrativă - vă rugăm să apăsaţi Exercitiu ACB pentru descărcare.


Pentru orice intrebări, apăsaţi butonul Contact sau Intrebaţi-ne. Răspunsurile sunt gratuite şi promitem să fie practice şi utile.

Site optimizat pentru Internet Explorer si Mozzila Firefox la o rezolutie de 1280 x 800 Copyright 2009 © metodologie.ro Design by metodologie.ro