Fonduri europene, analiza cost-beneficiu
Cum se calculează, cum se scrie, cum se evaluează. Concret, practic si corect.
Fonduri europene: acest site are rol de informare şi işi propune să vă ofere informaţii tehnice gratuite. Vă rugam să ne contactaţi cu orice intrebare practică legată de analiza cost-beneficiu.
Cadrul de reglementare Studiul de fezabilitate Analiza cost-beneficiu Analiza financiară Analiza economică Risc şi senzitivitate

Probabil că aţi intalnit următorii termeni:

-           studiu de prefezabilitate (terminologie romanească);

-           studiu de fezabilitate (terminologie romanească şi comunitară);

-           evaluare de proiect (project appraisal) sau analiză cost-beneficiu (terminologie comunitară).

Din punct de vedere al conţinutului, toate documentele de mai sus sunt, in mare măsură, identice.

Conform legislaţiei romaneşti, analiza cost-beneficiu este o parte integrantă a studiului de fezabilitate, iar studiul de prefezabilitate reprezintă o analiză a variantelor de proiect disponibile.

Ceea ce se defineşte ca studiu de fezabilitate sau analiza cost-beneficiu la nivel comunitar include, de fapt, in acelaşi document, următoarele elemente din legislaţia romanească: studiul de prefezabilitate, studiul de fezabilitate şi analiza cost-beneficiu.

Toate tipurile de studio de mai sus sunt descries şi analizate in cadrul acestui site (a se vedea secţiunile Studiu de prefezabilitate, Continutul-cadru al SF şi Analiza cost-beneficiu).

Pentru orice intrebări, apăsaţi butonul Contact sau Intrebaţi-ne. Răspunsurile sunt gratuite şi promitem să fie practice şi utile.
Site optimizat pentru Internet Explorer si Mozzila Firefox la o rezolutie de 1280 x 800 Copyright 2009 © metodologie.ro Design by metodologie.ro